2012. július 4., szerda

Egy rövidke bejegyzés, amelyből kiderül...

...hogy Seronsztónnak tele a töke a meleggel. Egyébként sem szereti a meleget, hát még így, hogy éppen annak örvendhet, hogy ismét bebizonyosodott, még mindig képes lenne gyermeket a világra hozni.
Na persze, esze ágában sincs, ilyesféle cselekedet, mert Seronsztón tudja: a petéi már talán nem alkalmasak arra, hogy gyermekvállalásba fogjon, másrészt, már az idegrendszere se viselne jól egy kukoricacsőnyi nagyságú apró élőlényt.
Seronsztónnak mással is tele a töke. Többek között magával, mert folyton bizonytalankodik. Magában, élete párjában, szinte már a paranoia határát súrolja a dilije.
Fél.
Seronsztón egyébként is fél egy csomó mindentől. De kicsinyes képzelgései segítenek még tovább gyűrűzni a parát, és olyan szinten bizalmatlan, hogy az más számára már több, mint kellemetlen.
Nem... Nem attól fél, hogy esetleg lecserélik egy másikra. Hanem attól, hogy ő maga, egy harmadik fél nélkül sem szerethető már.
És ez nem állapot. Valamit tennie kell.
Most éppen azon agyal, hogy azon kívül, hogy uralja a dilis gondolatait, mit csináljon, hogy elmúljon ez a félés.
Hogy visszatérjen, az a néhány évvel ezelőtti Seronsztón, aki volt.
Mert az, tuti szeretve volt.
A mostani rinyagép, nem csoda, ha nem szerethető.
De Seronsztón olyan: ha  valamit akar, és igazán, gyomorból akarja, akkor azt megcsinálja, véghezviszi, eléri.
Én szorítok neki.

5 megjegyzés:

  1. Hogy azon rinyáljon valaki, hogy túl sokat rinyál, az valahogy arra emlékeztet, mikor a Kishercegnek megpróbálja elmagyarázni az alkoholista, hogy miért iszik. :)

    Jó ez a kesernyés hangvétel, az egyensúlyozás a folyamat rögzítésével történő elfogadási (nem beletörődési) kísérlet és az elutasító, távolságtartó, harmadik személyű megfogalmazás közt.

    VálaszTörlés
  2. Nyilván, Seronsztón magyarázza a bizonyítványát feszt. :)

    Egyszerűbb ebből a pozicióból nézni, és beszélni Seronsztónról.

    VálaszTörlés
  3. Ugyanakkor ez az "elhatárolódás" ad egy érdekes stílust is. Visszafogott, mégis érezni a szenvedélyességet, egyszerre higgadt és rémülettől lezsibbadt, tanácstalan mégis nagyon tudatosa és összeszedett, blazírt, ám érzelemteli. Tetszik. :)

    VálaszTörlés
  4. Azt mondják, hogy aki E/3-ban beszél magáról, az nem tudja elfogadni azt, aki valójában. Egyszer ezt valami pszihomókus mondta. Hogy a gyerek is, ha rosszat csinál, úgy beszél magáról, mintha valaki más lenne. Kitalál egy fiktív személyt, akiről lesír, hogy ő maga, de egyben ezzel valóban, ahogy te is mondod, elhatárolódik.

    VálaszTörlés
  5. Nem tudja, nem akarja, távolságot szeretne tartani, retorikai, stilisztikai hatást akar kelteni... a motivációk mindig bonyolultabbak, mint az okosmondások/okostojások. :) Szerintem te remekül el tudod fogadni magadat. Azt nem tudod elfogadni, hogy mások milyennek láthatnak. :))

    VálaszTörlés